babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Első hetek a kisbabáddal: Félelmek, ösztönök, bababajok, szoptatás .... (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Nagy boldogság, amikor kisbabánkkal végre hazaérkezünk a szülés után, de azonnal ránk is szakad a nagy bizonytalanság. Miért sír? Lehet, hogy lázas? Vagy csak éhes? Vagy fáj a hasa? Lehet, hogy kevés a tejem? Melege van, túlöltöztettem? Hideg a keze, fázik? A kisbaba nem tud beszélni, érzelmeit, bajait testbeszéddel, mimikával, hangokkal, illatokkal jelzi. Ez egy nagyon kifinomult jelrendszer, és biztos lehetsz benne, hogy egy idő után pontosan érteni is fogod a kicsi jelzéseit. De a legfontosabb, hogy ne aggódj, még a legnagyobb mumus, a baba hasfájása is átmeneti állapot.

Dr. Lengyel Boglárka, a Doktor Mami filmekből ismert homeopata gyermekorvos, aki kisfilmjein keresztül már majd egy generációnyi kismamát segített át a babagondozás nehézségein, most neked is segít, hogy legyőzd az első időszak félelmeit, problémáit. Hallgasd meg az „Otthon a babával – az első hetek” című ingyenes előadást szeptember 15-én este 7 órakor.

 

A csecsemők hasfájása, a három hónapos kólika az egyik leggyakoribb bababaj. Ha kisbabánk hasa fáj, általában keservesen és vigasztalhatatlanul sír, és ilyenkor hajlamosak vagyunk nagyon megijedni. Az első hetekben, hónapokban a babák eleve sokszor puffadnak, ráadásul a cumizás és szoptatás során még több levegő juthat a bélrendszerükbe, ez okozza a hasfájásukat. Érdemes természetes, szelíd gyógymódokkal segíteni a kicsiknek. A tünetek jellegzetességeinek megfelelően megválasztott homeopátiás szerek, has masszázs, mind-mind segíti a panaszok enyhülését.

 

A másik leggyakoribb probléma a kórházból hazatérve, a baba etetése. Szinte alig van olyan kismama, akinek ne jelentene kisebb-nagyobb gondot a szoptatás. Amikor az ember az első hetekben a kezében tartja a kisbabáját, természetes, hogy bizonytalan. Egyrészt, először csináljuk. A baba is. Vannak „profi” kisbabák, akik ösztönösen jól szopnak, de a legtöbbnek és nekünk is, tanulni kell a folyamatot. A szoptatás alapja az ösztönök és a józan ész kombinációja. Az ösztönös lépéseké, amelyek biztonságosan vezetnek oda, hogy érezd mikor, hogyan, mennyi ideig szoptass. A józan észé, amely támogat abban, hogy mielőtt - nevezzük néven - teljes pánikba esve tápszerhez nyúlnál, gondold újra végig, valóban nincs-e más megoldás, mint a vízzel hígított por? Vannak természetes megoldások, amelyek a testet és lelket tudják egyszerre harmonizálni úgy, hogy a szoptatás valóban öröm legyen. A tej serkentésére is léteznek jól bevált gyógynövények, gyógyteák, homeopátiás megoldások.

 

Ne feledd! A szoptatás, amellett, hogy az anyatej a legjobb táplálék a babának, a kötődést is erősíti.

 

dr. Lengyel Boglarka

 

Otthon vagy a kisbabáddal? Tanácstalan vagy a szoptatással, babagondozással kapcsolatban?

 

Hallgasd meg dr. Lengyel Boglárka gyermekorvos ingyenes webináriumát szeptember 15-én este 7 órakor

 

Csatlakozz és jelentkezz most

 

 

Ajánló

Hogyan fejlesszük a beszédképességet?
Érvek és ellenérvek.
Így viselkedj babanézőben!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Amit az életbe pakolsz, azt kapod vissza. Amit másnak adsz, azt esetleg egy harmadik valakitől kapod vissza, de visszakapod. Kivétel nélkül mindig igaz. Ezért nem mindegy, hogyan is viselkedsz az emberekkel.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!